Versie: 1 mei 2018

 

Via www.maguiretl.nl (verder: de website) worden persoonsgegevens verzameld en worden cookies geplaatst. Privacy is voor Maguire Tax & Legal B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. Hoe wij dit precies doen, en welke persoonsgegevens wij van u verzamelen voor welke doeleinden, kunt u hieronder lezen.

 

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze website verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst (bijvoorbeeld via het contactformulier), of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet of de overeenkomst mogen of moeten doen.

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat Maguire Tax & Legal B.V. in bepaalde gevallen uw persoonsgegevens opslaat. Maguire Tax & Legal B.V. gebruikt uw persoonsgegevens voor:

  • het verlenen van toegang tot onze website en de beveiliging hiervan;
  • het opnemen van contact met u indien u hierom verzoekt;
  • de uitvoering van onze van dienstverlening, bijbehorende overeenkomsten en transacties;
  • het verzenden van de nieuwsbrief als u zich hiervoor heeft ingeschreven.
  • zo nodig het achterhalen van onrechtmatige gedragingen met betrekking tot Maguire Tax & Legal B.V., haar relaties en haar medewerkers;
  • Met behulp van cookies:
    • het gebruik maken van de functionaliteiten op onze website;
    • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website;
    • het interessanter maken van het internetaanbod middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw belangstellingen (tracking cookies).

 

 

Contactformulier

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij dient u uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en bericht in te vullen. Deze bewaren wij totdat we contact met u hebben opgenomen en uw vraag hebben beantwoord.

Nieuwsbrief

Voor het verzenden van de nieuwsbrief verwerken wij uw naam, geslacht en e-mailadres. Wij sturen u deze nieuwsbrieven enkel toe wanneer u ons daar toestemming voor heeft gegeven. De gegevens die wij hiervoor verwerken zullen wij bewaren totdat u zich afmeldt voor de nieuwsbrief of maximaal één jaar nadat wij u voor het laatst een nieuwsbrief hebben toegezonden.

Dienstverlening

Wij bieden verschillende vormen van dienstverlening. Een algemeen overzicht van deze vormen, de gegevens die we hiervoor verwerken en de bewaartermijnen die wij hanteren treft u hieronder aan. Let op: het is mogelijk dat er afwijkingen op deze privacy-en cookieverklaring bestaan, aangezien hierover met u aparte afspraken gemaakt kunnen worden. Met concrete vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

 

Aangiftes

Voor het verzorgen van uw aangiftes verwerken wij uw NAW-gegevens, contactgegevens, salarisgegevens, bedrijfsgegevens, btw-nummer, Burgerservicenummer en alle overige financieel relevante informatie. Dit doen wij ter uitvoering van de overeenkomst die we met u hebben gesloten. Deze gegevens zullen wij in principe bewaren tot vijf jaar nadat u geen klant meer van ons bent, tenzij wij deze gegevens langer nodig hebben in kader van een lopende juridische procedure of wij hierover afwijkende afspraken met u hebben gemaakt. 

Adviespraktijk

Wij bieden een variëteit aan onderwerpen en zaken waarover wij u kunnen adviseren. De gegevens die we hiervoor van u ontvangen kunnen dan ook zeer uiteenlopen. Wij verwerken de gegevens die we van u voor dit doeleinde ontvangen enkel ten behoeve van het geven van goed juridisch advies, en bewaren deze gegevens in principe tot vijf jaar nadat u geen klant meer van ons bent. Dit, tenzij wij deze gegevens langer nodig hebben in kader van een lopende juridische procedure of wij hierover afwijkende afspraken met u hebben gemaakt. 

Administratiediensten

Wij kunnen ook de administratie van uw onderneming verzorgen. Wij verwerken de gegevens die we van u voor dit doeleinde ontvangen enkel ten behoeve van het verzorgen van uw administratie, en verwijderen deze gegevens in principe nadat u geen klant meer van ons bent. Ten aanzien van de gegevens die wij in dit kader verwerken zijn wij veelal aan te merken als verwerker, en hiervoor zullen wij dan ook een verwerkersovereenkomst met u sluiten.  

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken.

Vertrouwelijkheid & verstrekking aan derden

Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. De persoonsgegevens die wij verzamelen, verstrekken wij niet aan derde partijen voor direct marketing doeleinden van deze partijen. Wij geven uw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst (zoals de Belastingdienst), als wij daarvoor toestemming van u hebben gekregen of wij dat wettelijk verplicht zijn. 

Ten behoeve van onze dienstverlening  werken wij samen met: 

  • Externe ICT-dienstverleners;
  • De leverancier van onze administratietool en ons administratiekantoor;
  • De partijen die cookies aanleveren, zie hieronder.

Met deze bedrijven hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten, om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig met uw gegevens omgaan.

Cookies

Op deze website worden cookies gebruikt om het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren en daarnaast om het mogelijk te maken om onze website te delen via sociale media. Cookies zijn kleine informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van uw device (waaronder een PC, tablet of smartphone). Dat gebeurt via de webbrowser op het device. De informatie die een cookie verkrijgt over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Maguire Tax & Legal B.V. of die van een derde partij.

Op onze website worden cookies gebruikt om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies);
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • het internetaanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw belangstellingen (advertentie cookies);
  • om het mogelijk te maken om onze website te delen via sociale media (sociale media cookies).

Technische of functionele cookies

Het voornaamste doel van cookies is om u tijd en moeite te besparen. Als u bijvoorbeeld een webpagina aan uw persoonlijke voorkeuren aanpast of als u navigeert in een website, worden dankzij cookies de gekozen instellingen en voorkeuren onthouden voor toekomstig gebruik. Wanneer u de website later weer bezoekt, kunnen de eerder ingevoerde gegevens worden opgehaald door de cookies, waardoor u eenvoudig weer de mogelijkheden van de website kunt gebruiken zoals u die eerder hebt ingesteld.

Analytische cookies

Daarnaast worden er op deze website cookies gebruikt voor het bijhouden van statistieken, zodat wij inzicht kunnen krijgen in het gebruik van onze website en de effectiviteit van onze campagnes. Wij gebruiken de volgende analytische cookies: Google Analytics.

Advertentie cookies

Verder maken wij gebruik van advertentiecookies, zodat we het online advertentieaanbod voor u kunnen verbeteren en wij inzicht kunnen verkrijgen in onze campagneprestaties. Wij gebruiken de volgende advertentie cookies: Google Analytics.

Social media cookies

Om het mogelijk te maken voor u om onze informatie op deze website te delen via de diverse sociale media kanalen maken wij gebruik van de volgende cookies: Twitter.

In- en uitschakelen van cookies

In uw browser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw site-bezoek meer registreren. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kunt u de handleiding van uw browser raadplegen.

Gegevensbeveiliging

Maguire Tax & Legal B .V. maakt gebruik van zorgvuldige veiligheidsprocedures voor de bescherming van de verwerkte gegevens, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden zich onbedoeld toegang kunnen verschaffen tot deze gegevens. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens en dat de toegang tot uw persoonsgegevens afgeschermd is. Wij maken hiervoor in ieder geval gebruik van een TLS-verbinding.

Links naar andere websites van derden

Onze internetpagina's bevatten links naar andere websites. Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Uw wettelijke rechten

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door contact met ons op te nemen via het contactformulier, ons een e-mail te sturen via info@maguiretl.nl, of door telefonisch contact met ons op te nemen via 020 - 2103737 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het verdient dan ook aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Klacht indienen

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Als u nog vragen heeft, of wilt weten welke gegevens wij van u bijhouden, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens:

 

Maguire Tax & Legal B.V.
Jan Luijkenstraat 92-K, 1071 CT te Amsterdam
info@maguiretl.nl
020-2103737

De hieronder genoemde doeleinden zijn de meest voorkomende doeleinden, maar hoeven niet per se op uw situatie van toepassing zijn. Pas het onderstaande rijtje daarom aan uw situatie en de daadwerkelijke doeleinden waarvoor u de data zult gebruiken.

 

In principe dient de privacy- en cookieverklaring op de website te zien op de verwerkingen die u doet via de website (zoals het contactformulier, cookies en de inschrijving in de nieuwsbrief), maar u kunt er ook voor kiezen om hier meteen informatie te geven over alle verwerkingen die u met klantgegevens doet in het kader van uw dienstverlening. Zie hiervoor meer onder het kopje ‘Dienstverlening’.

Beschrijf per doeleinde welke gegevens voor dat doeleinde worden verwerkt en hoelang deze gegevens worden bewaard. Beschrijf daarbij of u die gegevens verwerkt omdat dat noodzakelijk is voor de overeenkomst, of omdat u daar toestemming voor heeft gekregen of dat u daar wettelijk verplicht toe bent. Beschrijf vervolgens per doeleinde welke bewaartermijn u hanteert voor de verwerkte gegevens. Als vooraf geen specifieke termijn (in maanden of jaren ) kan worden vastgesteld, geef dan aan hoe u deze termijn bepaalt (bijv. bij afmelding).

 

De hieronder opgesomde doeleinden (contactformulier, account, nieuwsbrief en dienstverlening) dienen enkel als voorbeeld.

In principe dient de privacy- en cookieverklaring op de website te zien op de verwerkingen die u doet via de website (zoals het contactformulier, cookies en de inschrijving in de nieuwsbrief), maar u kunt er ook voor kiezen om hier informatie te geven over alle verwerkingen die u met klantgegevens doet in het kader van uw dienstverlening. Let op dit laatste is optioneel. Mocht u dit willen, dan kunt u hierbij onderscheid maken tussen bijvoorbeeld aangiftes, adviespraktijk en administratiediensten. Probeer hierbij zo concreet mogelijk te zijn door bijvoorbeeld concreet de persoonsgegevens te benoemen die u voor dit doeleinde verwerkt.

Hoe specifieker u deze bewaartermijnen kunt omschrijven, hoe beter. Hierbij kunt u het interne privacybeleid als basis gebruiken.

De tekst onder dit kopje ‘Cookies’ moet u enkel in uw privacyverklaring plaatsen wanneer u daadwerkelijk gebruik maakt van cookies. Hier zal in de meeste gevallen wel sprake van zijn.

 

Let op: Voor het plaatsen van sommige cookies is voorafgaande toestemming van de websitebezoeker vereist. Deze toestemming kan worden gegeven middels een cookiebanner. Een voorbeeldtekst hiervoor is:

 

“Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om het advertentieaanbod voor u te verbeteren en om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website. Door op de ‘ik ga akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring (link naar de privacy- en cookieverklaring).”

 

Plaats vervolgens de cookies pas, nadat u toestemming heeft verkregen.

 

Maakt u geen gebruik van cookies? Dan moet u wel expliciet vermelden dat u hier geen gebruik van maakt.

Er dient te worden nagegaan welk type cookies via de website wordt geplaatst. Onderstaand een opsomming van de meest voorkomende typen cookies.

Heb jij vragen over Maguire?

Laat ons je terugbellen!